Twinkle | Digital Commerce

Google test hands free betalen

2017-10-05
180101

Google test een hands free betaalmethode in een aantal restaurants in San Francisco. Consumenten kunnen aan de hand van hun mobiele profiel in vestigingen afrekenen met het commando ‘I’ll pay with Google’.

Hands Free, zoals de service heet, bevindt zich in de eerste testfase. Google nodigt inwoners van San Francisco uit om deel te nemen aan de pilot en hun bestellingen in filialen van McDonalds en Papa John’s te betalen met de voice command.

Identificeren aan de kassa
De betaalmethode gebruikt bluetooth of wifi om te bepalen of een consument zich in een aangesloten restaurant bevindt. Bij de kassa betaalt hij met ‘I’ll pay with Google’, waarna de caissière de identiteit van de klant checkt op basis van zijn profielfoto en zijn initialen in de app.

Gezichtsherkenning
In een later stadium moet deze laatste, handmatige stap worden geschrapt en kunnen klanten door face recognition camera’s herkend worden. ‘Deze beelden wissen we daarna direct’, meldt Google in een blogpost.

Op 8 maart vindt het tiende Online Betaal Congres plaats in Houten. U kunt het programma van deze jubileumeditie - met sprekers van Alipay en Betaalvereniging Nederland - hier vinden.