Twinkle | Digital Commerce

BVA-Auctions veilt retouren van webwinkels

2017-05-27
180101
  • 0:59

BVA Auctions veilt nu ook retouren van webwinkels. Consumenten kunnen de teruggestuurde, vrijwel nieuwe artikelen van online retailers zo voor een laag bedrag (vanaf 1 euro) kopen.

Het gaat dan vooral om consumentenelektronica en meubels, laat accountmanager Gijs Hofhuis van BVA Auctions weten aan Metro. ‘Het aantal producten dat wordt teruggestuurd naar webwinkels is enorm gegroeid’, zegt hij. ‘Dat is een probleem voor online retailers.'

Duizend per week
‘Alles wat retour komt is zo goed als nieuw, maar kan niet meer verkocht worden. Nu komen die producten bij ons binnen, we controleren ze en daarna gaat het de veiling in’, aldus Hofhuis. Dit worden er ongeveer duizend per week.

BVA Top Lots
De nummer 14 van de Twinkle100 toont welke artikelen eerder retour zijn gestuurd door klanten van webwinkels in zogenoemde BVA Top Lots-veilingen. Deze vinden plaats naast de koopjes van andere bedrijven en failliette ondernemingen, zoals vestigingen van La Place.

BVA Auctions werkt voor zijn service samen met BuyBay, dat de logistieke verwerking van de producten voor zijn rekening neemt.