Twinkle | Digital Commerce

Athleteshop lijstvoerder van de eerste Ecommerce50

2018-01-04
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

Athleteshop, Helloprint en Dekbed-discounter bezetten de drie hoogste plaatsen op de eerste Ecommerce50. De aanvoerders van de lijst met ‘de snelst groeiende e-commerce bedrijven van Nederland’ werden vanavond geopenbaard op het podium van de Thuiswinkel Awards.

In de Twinkle100 worden de grootste online verkopers van Nederland jaarlijks gerangschikt naar omzet. Publiek en vakjury’s bepalen welke webwinkels er met de Thuiswinkel Awards vandoor gaan. De Ecommerce50 is nieuw en vult een gat, aldus bedenker Ruud Stelder: ‘Het is heel interessant om te zien bij welke e-commerce bedrijven de groei er werkelijk uitspuit. Daar was nooit een podium voor, terwijl het in mijn ogen wel aandacht verdient.’

Grootste omzetstijging
De bovenste plekken op het nieuwe podium worden bezet door webwinkels met verklarende (domein)namen. Het gaat respectievelijk om Athleteshop, Helloprint en Dekbed-discounter. Zij realiseerden in 2015 de grootste omzetstijging (ten opzichte van 2014) van alle deelnemende e-commerce bedrijven.

Onafhankelijk onderzoek
De Ecommerce50 is opgetuigd door Thuiswinkel.org en de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards. Initiatiefnemer Lightspeed, aan wie Stelder SEOshop verkocht, is als sponsor betrokken. EY tekende voor het onafhankelijke onderzoek op basis van vooraf gedefinieerde criteria. Zo konden alleen bedrijven meedingen die minimaal drie jaar bestaan en minstens 500.000 euro aan jaaromzet draaien.
 
In het komende nummer van Twinkle vindt u meer over de Ecommerce50.