Twinkle | Digital Commerce

Kleinere webwinkels verdringen zich om Thuiswinkel Awards

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:37

Meer kleinere webwinkeliers (jaaromzet tot 3 miljoen euro) dan ooit hebben zich ingeschreven voor de publieksprijzen bij de Thuiswinkel Awards. Ook de vakprijs Beste Starter kent veel deelnemers, aldus de organisatie. De inschrijving is nog een week open.

Dat zegt Paloma van der Put, manager marketing en communicatie bij initiatiefnemer Thuiswinkel.org, dat de organisatie overlaat aan de Stichting Nationale Thuiswinkel Awards.

XS en XL Shops
Waar bij de publieksprijzen in voorgaande jaren een onderscheid werd gemaakt tussen ‘kleine’ en ‘grote’ shops, spreekt de organisatie nu van respectievelijk XS en XL Shops. Het aantal inschrijvingen in de eerste groep ligt al 27 procent hoger dan vorig jaar, aldus Van der Put. ‘Ook zien we een toename van het aantal aanmeldingen voor de vakprijs Beste Starter. Steeds meer kleinere of startende webwinkeliers dingen dus mee naar de awards dit jaar.'

Vakjury krijgt ondersteuning
Zes nieuwe juryleden zullen de vakjury voor de Thuiswinkel Awards versterken. Het zijn Ronnie Overgoor (Pitch Management), Jorij Abraham (Unic), Olivier van Duijn (eBay), Herman Bramer (Dexcom Retail), Dennis van Allemeersch (PayPal) en Martin Beijer, met Ticken.nl winnaar van de Starter Award 2010.

Benchmark-onderzoek
Het keurkorps krijgt dit jaar advies van GfK Intomart en Jungle Minds. Zij onderwerpen deelnemers van de Webwinkel Award aan een benchmark-onderzoek, dat de webwinkeliers na de uitreiking op 24 maart ontvangen. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van zowel De Stichting Nationale Thuiswinkel Awards als het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

Drie vakprijzen
In Huis ter Duin worden eind maart vakprijzen voor de beste webwinkel, de beste startende webwinkel en, voor het eerst, voor de beste mobiele webwinkel of shopapplicatie uitgereikt. Ook de winnaars van de publieksprijzen voor XL Shops worden daar op het podium geroepen. Voor de uitreiking van de publieksprijzen voor XS Shops staat op 3 maart een aparte award-avond gepland.

De E-commerce Dagen
Een vierde vakprijs, de Thuiswinkel Supplier Award, wordt in april op De E-commerce Dagen overhandigd.