Twinkle | Digital Commerce

App NearSt geeft inzicht in aanbod lokale boekwinkel

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:10

De nieuwe app NearSt geeft inzicht in welke boeken in de buurt bij boekhandels te koop zijn. Startend in Londen willen de makers van de app consumenten weer terugkrijgen in de winkelstraat, door alleen een afhaaloptie aan te bieden.

NearSt - uitgesproken als ‘nearest’ -  heeft veel weg van de app Voradius, die ook het aanbod uit fysieke winkels bundelt. NearSt houdt het echter op boeken, omdat boekwinkels ‘het meest te lijden hebben gehad onder de opkomst van webwinkels’, aldus de Nederlandse medeoprichter Max Kreijn.

Reserveren
De app reserveert een boek in een nabijgelegen boekhandel, zodat de consument niet met lege handen de winkel uitstapt.  ‘We merken dat mensen liever reserveren, wat met onze app maar een minuutje duurt en de klant geen extra geld kost’, aldus Kreijn. ‘Ze willen niet het risico lopen dat ze alsnog voor niets naar de winkel gaan. Vanaf april hebben we ook een extra service, waarbij je het boek binnen een half uur kunt laten bezorgen op een plek naar keuze.’

Nederland
NearSt strijkt in een later stadium commissie op voor de boeken die worden verkocht via de app. Nu kunnen boekhandels hun boeken nog gratis slijten. Nog dit jaar moet NearSt in Nederland starten.