Twinkle | Digital Commerce

Fab.com-oprichter trekt stekker uit eigen bedrijf

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:03

EBay heeft Bradford Shellhammer, een van de oprichters van Fab.com, aangenomen als directeur van zijn curatie en merchandising afdeling. Nadat het kwakkelende Fab.com werd verkocht, probeerde hij het opnieuw met Bezar. Dit bedrijf werd echter geen succes.

Shellhammer stond voorheen samen met Jason Goldberg aan het roer van Fab.com. Het bedrijf, ooit begonnen als besloten shoppingcommunity voor homo’s, groeide in enkele jaren uit tot een internationale webspeler op het gebied van woonartikelen. De transformatie van een flash sale designer site naar een ‘gewone’ webshop met eigen merken bleek geen succes. In korte tijd werden de meeste van de ooit 750 medewerkers op straat gezet. Later werd het kwakkelende Fab.com verkocht aan een Ierse fabrikant.

Fab 2.0
Met Bezar - Fab 2.0 - wilde Shellhammer in de herkansing met een gesloten verzamelplatform waarop dagelijks nieuwe producten van opkomende designers worden gepresenteerd. Het bedrijf haalde vlak voor de start 2,25 miljoen dollar op, maar dit geld raakte al gauw op, schrijft Internet Retailer.

Verkocht
De wens om Bezar op eigen kracht uit te bouwen ging niet in vervulling. Een jaar na de lancering is de startup verkocht aan Ahalife.