Twinkle | Digital Commerce

Amazon doneert 250.000 pond om boekwinkels te helpen

2020-04-24
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Online retailer Amazon heeft 250.000 pond gedoneerd aan een fonds dat fysieke boekenwinkels helpt die financieel zijn getroffen door het coronavirus.

Het Britse The Book Trade Charity heeft een donatie van 250.000 pond ontvangen van online gigant Amazon. In eerste instantie had de webwinkel een anonieme donatie gedaan, maar gisteren werd bekend dat Amazon achter de gift zit. De online retailer had niet op anonimiteit aangedrongen, maar: ‘Ze wilden graag hebben dat het low key zou blijven.’ Zo vertelt David Hicks, de ceo van de liefdadigheidsinstelling aan BBC.

De ceo geeft aan dat sommige boekverkopers moeite zouden hebben met de donatie. Amazon is er meerdere malen van beschuldigd dat zij de boekindustrie kapot zou maken. 'Een groot deel van de handel, vooral aan de uitgeverskant, werkt nauw samen met Amazon', zegt Hicks. 'Maar de kant van de boekverkoop heeft een nogal gespannen relatie.'

The Book Trade Charity startte onlangs een fondsenwervingsactie om boekverkopers te helpen die in financiële moeilijkheden verkeerden nadat ze gedwongen waren hun deuren te sluiten tijdens de coronacrisis. De liefdadigheidsinstelling zet zich in voor de hele boekenindustrie, van uitgevers tot boekhandels.