Twinkle | Digital Commerce

Online opticien Mister Spex opent eigen winkel

2017-05-27
180101
  • 1:11

Online opticien Mister Spex heeft zijn eerste eigen vestiging geopend in de Berlijnse wijk Berlin-Mitte. Op de 150 vierkante meter grote winkelvloer voert Mister Spex onder andere oogtesten uit en past het monturen aan.

Mister Spex verkoopt online zo’n zevenduizend brillen, lenzen en zonnebrillen, in de winkel komen 1.400 monturen en lenzen te liggen. Het bedrijf vestigt zich in winkelcentrum Alexa, wat naar eigen zeggen een ‘aantrekkelijke en druk bezochte locatie’ is.

Partnerlocaties
Naast de eerste eigen winkel heeft Mister Spex al ruim 550 externe fysieke locaties in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Deze vestigingen zijn van partners, die ook metingen uitvoeren en een commissie ontvangen op basis van de oogtest en het montuur dat wordt gekozen. In Nederland wordt zo'n partnernetwerk later uitgerold.

Proeftuin
Het filiaal in Berlin-Mitte is ook bedoeld voor het testen van nieuwe ideeën. ‘In onze winkel zullen wij onze competenties vergroten en nieuwe ideeën testen, die wij vervolgens zowel online als samen met onze partneropticiens zullen uitrollen. De core business van Mister Spex blijft echter de e-commerce’, schrijft het bedrijf in een persbericht.

Filiaal in Nederland
In Nederland staat de opening van een eigen Mister Spex-winkel nog niet op de planning. ‘Maar ook hier zal een multichannel concept worden geïntroduceerd’, laat het bedrijf weten.

Lees ook:
Mister Spex: 'Hard groeien is het doel' (16-9-2015)