Twinkle | Digital Commerce

Winkelsluiting Kijkshop past bij ‘verbetering omnichannel retailformule’

2017-05-27
160160
  • 1:17

Kijkshop verkoopt deze maand 8 van zijn 100 vestigingen aan Readen Retail B.V, de eigenaar van online discounter D5avenue.com en Neckermann.com. De winkels worden een fysieke winkel van Neckermann.com.


In een persbericht spreekt Kijkshop van een ‘strategisch besluit ter verbetering van de omnichannel retailformule’. In dat kader pioniert de keten met same day delivery in twintig grote steden.

Readen Retail
Kijkshop neemt afscheid van winkels in Amsterdam, Almelo, Delft, Dordrecht, Ede, Emmen, Meppel en Zutphen. Readen Retail B.V. heeft inmiddels* laten weten dat Neckermann.com straks op de gevel in de winkelstraten prijkt. De handelsmaatschappij, onderdeel van de Amerikaanse beursgenoteerde Readen Holding Corp., is op het Nederlandse consumentenvlak al actief met D5avenue.com. 'De online discounter, gespecialiseerd in food en non-food producten, met groothandelsprijzen nu ook voor de consument!'', is op die site te lezen. Hein Montijn is sinds september 2014 webshopmanager bij D5avenue.com, dat ook verkoopt op Bol.com. Pay-off: 'Bekijk het maar!'

Levensvatbaarheid Kijkshop
De fysieke voetafdruk van Kijkshop wordt kleiner met de sluiting van acht winkels. Retaildeskundigen Cor Molenaar en Paul Moers zetten de afgelopen weken publiekelijk vraagtekens bij de levensvatbaarheid van de keten, die nog geen jaar geleden in andere Zweedse handen kwam; Axcent Netherlands, onderdeel van de Zweedse KIN Group, zei de nummer 52 van de Twinkle100 te willen doorontwikkelen ‘in de richting van een toonaangevende retailketen met een sterke consumentgerichte focus en een omnichannel groeistrategie’.

* Dit artikel is woensdagavond 13 januari geactualiseerd, toen duidelijk was dat Readen Retail meerderheidsaandeelhouder is geworden van Neckermann.com.