Twinkle | Digital Commerce

Nieuwe eigenaar voor Kijkshop

2017-05-27
150150
  • [nieuws]
  • 1:14

Kijkshop komt in andere Zweedse handen: Axcent Netherlands, onderdeel van de Zweedse KIN Group, verkoopt de winkelketen aan de Zweedse private equity firma Listérus & Partners Capital Advisors (LPCA).


Dat laten beide partijen zojuist weten. Kijkshop exploiteert in Nederland meer dan honderd winkels en Kijkshop.nl. Uit het overnamebericht: ‘In de afgelopen jaren heeft de vorige eigenaar een complete herpositionering geïmplementeerd, met meer open presentatie in een discountomgeving. Ook is de omnichannel positie van Kijkshop verder uitgebouwd door middel van onder andere click & collect, het optimaliseren van de webshop en het ontwikkelen van een mobiele website.’

Omnichannel groeistrategie
Kijkshop bezet de 50e plek in de Twinkle100, met een online omzet van 20,9 miljoen euro in 2013. De formule zal onder LPCA worden 'doorontwikkeld in de richting van een toonaangevende retailketen met een sterke consumentgerichte focus en een omnichannel groeistrategie’. De aandelen zijn ondergebracht in LPCA Kijk Holding, een dochteronderneming van LPCA. De overname heeft geen personele gevolgen en het hoofdkantoor zal in Zaltbommel gevestigd blijven.

Pluplus
Kijkshop haalde kort geleden nog het nieuws met een same day delivery service. De keten bezorgt online orders sinds kort binnen twee uur thuis bij consumenten in Amsterdam en Utrecht, in samenwerking met Pluplus. De winkels worden daarmee kleine distributiecentra.

Lees ook: