Twinkle | Digital Commerce

Shyp mengt zich nu ook in verkoop op eBay

2017-11-11
180101
  • 1:10

Shyp, een innovatieve ophaaldienst voor pakketjes, bezorgt nu ook c2c-orders van eBay in de Verenigde Staten. Het bedrijf komt pakketten binnen twintig minuten halen, om ze alleen in december en januari gratis bij de koper thuis te brengen.

Wie een pakje met Shyp wil versturen kan dat via de bijbehorende mobiele app kenbaar maken. Om het formaat duidelijk te maken, dient de verzender een afbeelding mee te sturen. Na ongeveer twintig twintig minuten staat er een fietskoerier (‘hero’) op de stoep om het product in te pakken en af te leveren bij een van de rondrijdende busjes van Shyp. Die brengen de pakjes naar een centrale plaats, van waaruit de verzending verder wordt geregeld.

Verzendkosten geschrapt
Om de samenwerking met eBay te vieren, schrapt Shyp tijdelijk de standaard verzendkosten van 5 dollar per pakket voor verkopers van het handelsplatform. Eind januari wordt dit weer ingevoerd.

Retourneren vanuit huis
Shyp mikte sinds maart specifiek op webshoppers met de retouroptie Shyp Returns. Zij hoeven de deur niet meer uit om hun producten terug te sturen naar een webwinkel. ‘We’ll take it from here’ , luidt de daarbij passende pay-off van de startup. De verzend- en retourdienst is anderhalf jaar na oprichting aanwezig in San Francisco, Los Angeles, New York, Miami en Chicago.