Twinkle | Digital Commerce

Otto Group herlanceert woonshop Your Home

2017-05-27
180101
  • 1:09

De Otto Group geeft zijn woonwebwinkel Your Home een tweede kans. Vijf jaar na sluiting heeft de shop voor meubels, accessoires en wooninrichting zijn deuren weer geopend om de strijd aan te gaan met Zalando-zusje Home24.

De holding heeft vier nichewebwinkels in Duitsland die in boekjaar 2014-2015 samen zo’n 50 miljoen euro netto omzet opleverden (overall omzet: 2,3 miljard euro). Deze shops hebben slechts een deel van de Your Home-producten in het assortiment; Cnouch (meubels), Teppstore (vloerkleden), Schlafwelt (bedden) en Naturloft (wooninrichting in landhuisstijl).

Midden in kerstperiode
In Your Home wordt dit aanbod gecombineerd (en uitgebreid) in één webwinkel. Het bedrijf sloot in 2011 de deuren omdat ‘het niet voldeed aan de verwachtingen’. Het is daarom opvallend dat de Otto Group zijn woondochter nu midden in de kerstperiode een tweede kans geeft. Zo profiteert de shop bijvoorbeeld al niet van de eerste kerstinkopen van consumenten. Het lijkt erop dat Otto niet wilde wachten tot de oorspronkelijke presentatiedatum in januari, schrijft Neuhandeln.

Home24 breidt uit
Concurrent Home24 timmert hard aan de weg in Duitsland. Het bedrijf opende in oktober zijn vierde magazijn, een vijfde staat op de planning. Home24 wil met zijn nieuwe accommodatie online orders sneller aan consumenten in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, België, Nederland, Frankrijk en Italië kunnen leveren.