Twinkle | Digital Commerce

Zalando ontwikkelt app voor same day delivery dienst

2017-11-11
180101
  • 1:01

Zalando heeft een mobiele applicatie gelanceerd voor zijn Duitse same day delivery service. Zipcart biedt inzicht in welke tijdvakken de bestelde kleding, schoenen en accessoires geleverd kunnen worden.

Zalando’s Android-bezorgapp geldt voor nu enkel voor Berlijnse shoppers. De ‘snelste fashion app van de stad’ biedt gratis same day delivery aan voor orders die vóór drie uur ’s middags zijn geplaatst. De bestelling wordt dan vanaf zeven uur ’s avonds geleverd.

Test
De pure player startte in september al met het testen van same day delivery in Berlijn en Keulen. Het bedrijf zei destijds dat het de optie wil uitbreiden naar andere grote Duitse steden als het zou aanslaan. Met de ontwikkeling van Zipcart lijkt deze expansie nu dichterbij.

Leveren vanuit de winkels
Zalando streeft ernaar bestellingen in de toekomst binnen een half uur af te kunnen leveren bij klanten. De artikelen komen uit de winkels en magazijnen van partners uit Zalando’s modenetwerk. Het maakt de klant volgens medeoprichter Robert Gentz niet veel uit wie het product precies aanbiedt en waar het precies vandaan komt, als hij er maar snel over kan beschikken voor de juiste prijs.