Twinkle | Digital Commerce

Amazon verkoopt ‘eigen’ auto

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14

Amazon verkoopt branded auto’s aan Italiaanse klanten. De online retailer heeft een deal gesloten met Toyota voor de verkoop van een heuse Aygo Amazon Edition. Voor 12 duizend euro rijden consumenten al rond in een zilver/oranje gekleurde wagen.

Het is niet de eerste keer dat Amazon auto’s verkoopt via zijn online platform. In Japan werd eerder dit jaar de BMW i3 al digitaal te koop aangeboden. Wel is dit de eerste auto met het eigen logo.

Aanbetaling
De auto heeft een standaard Aygo design, maar is afgemaakt met oranje buitenspiegels, oranje details binnenin en een Amazon-logo op de deuren. De auto verschijnt in beperkte oplage: 50 stuks. Bij aankoop dient de klant 100 euro aan te betalen via Amazon.it. Vervolgens wordt hij gecontacteerd door een ‘Toyota-adviseur’, die de rest van de aanschaf offline afhandelt.

Techbedrijven in auto’s
Amazon is één van de grote techbedrijven die in eigen auto’s investeert. Google test al enige tijd een eigen self driving car en ook Apple lijkt concrete plannen te maken voor de ontwikkeling van een Apple car.

Merken online
Diverse autobedrijven hebben ondertussen de weg naar online gevonden. De Tazzari Zero, een elektrische auto voor op de openbare weg, werd in 2010 al via Wehkamp.nl verkocht. Onder andere Ford opende al een eigen webwinkel voor de directe verkoop van auto’s aan consumenten. Volvo wil vanaf volgend jaar al zijn modellen digitaal slijten.