Twinkle | Digital Commerce

Bol.com verkoopt nu ook game en software downloads

2017-11-11
180101
  • 0:59

Bol.com heeft zijn aanbod uitgebreid met downloads van games en software. In het webwarenhuis kunnen consumenten nu verschillende games van Warner Bros, Ubisoft en Bethesda zowel fysiek als digitaal kopen.

‘Bol.com is de eerste retailer in Nederland en België die zo’n breed assortiment directe downloads aanbiedt’, schrijft het bedrijf in een persbericht. Naast games als Fallout 4 biedt de webwinkel nu onder andere ook antivirussoftware en ‘Office software’ online aan.

Duizend artikelen
Bol.com start met ongeveer duizend games en softwareproducten in digitale vorm. In een later stadium wordt dit aanbod waarschijnlijk uitgebreid, aldus de online retailer. Klanten vinden hun gekochte games en software in hun account. Het recht op retour vervalt vanwege de directe levering van het product, zo meldt de pure player aan consumenten.

'Plaza' in de lift
Uit recente kwartaalcijfers blijkt dat Bol.com inmiddels meer dan 20 procent van zijn omzet dankt aan externe verkopers op zijn platform. De inkomsten uit ‘Plaza’ lagen in het afgelopen kwartaal 78 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De webwinkel noteerde overall ruim 30 procent inkomstengroei.