Twinkle | Digital Commerce

Wisselkoersen verbloemen groei eBay

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:08

De omzet en het handelsvolume van eBay zijn door wisselkoerswijzigingen gedaald in het afgelopen kwartaal. De winst liep met 20 procent terug tot 539 miljoen dollar. De aandelenkoers van eBay, losgekoppeld van PayPal, steeg wel.


EBay presteerde afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden verwacht. De omzet bedroeg 2.099 miljoen dollar, 51 miljoen dollar ofwel 2 procent minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Ook het handelsvolume (GMV) daalde met 2 procent, om uit te komen op 19,6 miljard dollar. Als er geen wisselkoersen zouden zijn, had eBay echter 5 procent meer omzet en 6 procent meer handel kunnen communiceren.

Transacties versus diensten
Uit het cijferbericht (pdf) valt op te maken dat eBay bijna 80 procent van zijn inkomsten haalt uit de handel op zijn platforms, de rest komt uit diensten voor merchants (Marketing Services & Other, kortweg MS&O):

Data
Uit de presentatie blijkt ook dat eBay stevig inzet op structured data. Het bedrijf wil uitgebreide productinformatie verzamelen en verrijken voor uiteindelijk alle categorieën op al zijn sites. Daarmee wil het zoekresultaten verbeteren, filteropties uitbreiden en beter communiceren over prijstrends.Lees ook: