Twinkle | Digital Commerce

Opiness voegt reviews van The Feedback Company toe

2017-05-27
180101
  • 1:11

Het tien maanden oude verzamelplatform voor reviews Opiness is een samenwerking gestart met The Feedback Company. Zo kan Opiness de duizenden klantbeoordelingen uit de review tools van het Zuid-Hollandse bedrijf toevoegen.

Opiness, dat bij de start al een half miljoen reviews bevatte, heeft nu zo’n 1,9 miljoen beoordelingen verzameld. Een deel daarvan komt van Tevreden.nl, een leverancier van klanttevredenheidsonderzoeken voor bedrijven. Dankzij de samenwerking met The Feedback Company kan Opiness het aantal beoordelingen uitbreiden met reviews afkomstig uit de daarvoor gemaakte tools voor webwinkels.

Bedrijven in verschillende categorieën
Op Opiness worden klantreviews over bedrijven, verzameld door marktonderzoek- en klantfeedbackbureaus, gekoppeld aan meningen die consumenten zelf toevoegen aan het platform of verkregen zijn via de bedrijven zelf. De site heeft onder andere de rubrieken kinderopvang, autobedrijven, autoverzekeraars, apotheken, energieaanbieders en zorgverzekeraars. Daarnaast kunnen gebruikers los zoeken op een naam van een bedrijf; retailers zijn ook opgenomen in de database.

Controleren van reviews
Opiness is opgericht door Bas Rasker, die ook vakantiebeoordelingssite Zoover op zijn naam heeft staan. The Feedback Company zag in 2010 het levenslicht door ondernemer Arjan van Es. De klantreviews die via dit bedrijf binnenkomen worden door medewerkers gecontroleerd, voor ze in de widget in de betreffende webwinkel worden getoond. Zo kunnen nepbeoordelingen worden onderschept. Ook krijgt de retailer via dit systeem de mogelijkheid om negatieve reviews op te volgen.