Twinkle | Digital Commerce

'Media Saturn: 20 procent online groei

2017-11-08
180101
  • 1:03

Media Saturn heeft in zijn laatste boekjaar 20 procent meer online omzet geboekt dan het jaar ervoor. De e-commerce omzet kwam uit op 1,8 miljard euro. Het online kanaal tekent nu voor meer dan 8 procent van de inkomsten.


Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Duitse moederconcern Metro Group vanochtend naar buiten brengt. Online retail en bezorging worden in het omzetbericht als groeipijlers genoemd.

Online omzetaandeel
Het online omzetaandeel van Media Saturn, eigenaar van Media Markt, Saturn en pure player Redcoon, is in enkele jaren ruim verdubbeld. De omnichannel-koers, met onder andere dynamic pricing en tablets in de winkel, lijkt zijn vruchten af te werpen; de inkomsten van de hele holding namen voor het vijfde jaar op rij toe (like for like).

Electronics Online Group
Eind vorig jaar startte Media Saturn de Electronics Online Group, waarin verschillende pure players worden ondergebracht. De Nederlandse overnameprooi iBood werd erin opgenomen. Afgelopen voorjaar werd met huishoudshop Biwigo de eerste eigen nieuwe webwinkel toegevoegd.

Twinkle100
Met een Nederlandse online omzet van 110 miljoen euro in 2014 bezet Media Markt de 11e plaats in de Twinkle100.