Twinkle | Digital Commerce

De Bijenkorf: niet afhalen tijdens Drie Dwaze Dagen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:17

De Bijenkorf organiseert vanaf morgen voor het laatst Drie Dwaze Dagen. Het is niet mogelijk om producten op die dagen in de winkel te laten bezorgen, leert een blik op de ‘Dwaze levertijden’.

De nummer 12 van de Twinkle100 laat webshoppers weten dat er deze week andere levertijden gelden dan gebruikelijk. Het warenhuis benadrukt dat het gaat om indicaties, waaraan geen rechten kunnen worden ontleend. Per bezorgoptie wordt vermeld hoe lang webshoppers gemiddeld moeten wachten.

PostNL, Bpost en Kiala
Orders die bijvoorbeeld morgen worden geplaatst, worden ‘tussen vrijdag 24 oktober en maandag 26 oktober’ bezorgd door PostNL in Nederland en door Bpost in België. Bij Kiala-punten kunnen shoppers pas vanaf het weekend terecht, afhalen in de winkel is er tijdens de logistiek toch al uitdagende Drie Dwaze Dagen niet bij.

Rechtstreeks vanaf de leverancier
In het assortiment van de Drie Dwaze Dagen zijn producten opgenomen die direct vanuit de leverancier naar de klant worden gestuurd. Op de lijst staan onder andere AEE (drones), Atag (keukenapparatuur), Diamond Point (sieraden) en, opvallend, schoonmaakservice Helpling.

Online omzetaandeel
Het online omzetaandeel tijdens de Drie Dwaze Dagen zou twee jaar geleden 20 procent bedragen volgens de Bijenkorf. Het webaandeel zal vorig jaar hoger zijn uitgevallen, ook omdat er tussendoor fysieke vestigingen zijn gesloten. De winkelsluiting hangt samen met de hogere positionering van de Bijenkorf, waar de Drie Dwaze Dagen ook niet meer bij zouden passen.

Lees ook: De Bijenkorf wijst Belgen op Debijenkorf.com (18 september 2015)