Twinkle | Digital Commerce

Bonativo in maaltijdboxen, breidt uit naar heel Duitsland

2017-11-11
180101
  • 1:12

Bonativo start met het bezorgen van maaltijdboxen. Het Berlijnse bedrijf dat lokale versproducten - ook aan Amsterdammers - oorspronkelijk los online verkoopt, heeft zijn service uitgerold in heel Duitsland.

Bonativo werkt samen met lokale leveranciers om versproducten uit de regio bij klanten thuis te kunnen leveren. Sinds maart is de dienst ook in Amsterdam beschikbaar met 600 lokale producten van 75 boeren en ambachtslieden.

Uitbreiding in Duitsland
In Duitsland was Bonativo eerder alleen aanwezig in Berlijn. Daar komt nu verandering in. Het bedrijf kondigt aan dat nu álle Duitse consumenten hun verswaren online bij de startup kunnen kopen. Daar voegt Bonativo een abonnementdienst met maaltijdboxen aan toe.

Prijzen
De maaltijdboxen vol groenten en fruit worden vanaf  €19,49 bij klanten in Berlijn thuisbezorgd, consumenten in de rest van Duitsland betalen €14,49 (kleine box) tot €29,49 (grote box). Ook kunnen bedrijven een box bestellen voor  €64,49.

Goedkoper dan HelloFresh
Het bedrijf biedt zijn boxen duidelijk goedkoper aan dan grote concurrent HelloFresh. Dat rekent €39,99 voor bezorging van drie maaltijden per week aan particulieren. Het is onduidelijk hoeveel maaltijden klanten van Bonativo met hun box kunnen bereiden.

Weg uit Londen
Bonativo trok zich onlangs terug uit Londen, omdat het geen voet aan de grond kreeg in de Britse hoofdstad. Amsterdam is nu de enige stad buiten Duitsland waar de startup actief is.

Lees meer:
Weken worden dagen bij Bonativo (17-4-2015)