Twinkle | Digital Commerce

Producten Albert Heijn en Hema verhandeld op Taobao.com

2017-05-27
180101
  • 1:14

Producten van Albert Heijn, Hema, De Tuinen en andere Nederlandse winkels zijn volop te vinden op Taobao.com. In ons land woonachtige Chinezen gebruiken Alibaba’s consumentenmarktplaats om geld te verdienen. Vaak voorzien ze de artikelen van hier gemaakte foto’s.

De plaatjes moeten bewijzen dat de aangeboden waar daadwerkelijk in Nederland is gekocht. Sommige handelaren tonen zelfs scans van paspoorten en verblijfsvergunningen of heimelijk gemaakte aankoopvideo’s, schrijft Het Financieele Dagblad vandaag.

Stroopwafels van Albert Heijn, Jip & Janneke billendoekjes van Hema, slakkencrème van De Tuinen en tal van andere producten van Hollandse bodem worden verkocht voor al gauw vier keer de Nederlandse winkelprijs:

Volgens het FD is onduidelijk hoeveel producten via deze particuliere weg in China belanden. De douane controleert de zendingen niet. PostNL bijvoorbeeld mag dat niet; briefgeheim.

Albert Heijn op Tmall
Twinkle meldde eerder deze week dat Albert Heijn zelf ook verkoopt aan Chinezen. De Zaanse grootgrutter opende een winkel op Tmall Global, ook onderdeel van Alibaba. ‘Wij kijken altijd naar nieuwe verkoopmogelijkheden', verklaarde een woordvoerster van Ahold aan Twinkle. 'We hebben een account geopend, maar verder staat er nog niets vast over wat we hiermee gaan doen. We blijven de focus houden op onze kernmarkten Europa en de Verenigde Staten.'

De winkel van Albert Heijn op Tmall Global werd kort na publicatie gesloten.
 
Lees ook: