Twinkle | Digital Commerce

Poundland stapt in e-commerce

2017-11-11
180101
  • 1:19

Poundland, een grote Britse keten die producten standaard voor 1 pond verkoopt, heeft een webwinkel geopend. Het is een van de eerste discounters in zijn soort die de stap naar e-commerce zet.


Op Poundland.co.uk zijn tweeduizend verschillende producten te koop, waaronder chocoladerepen, hamers, speelgoedpistolen en mondwater. Het kan gaan om A-merken, maar ook om private label items. Vooralsnog verzendt de discounter alleen naar Britse shoppers. Net als in de winkel kosten de artikelen precies 1 pond, al zijn er speciale kwantumkortingen op bulkverpakkingen. Er is geen besteldrempel.

Verzending voor 4 pond
Poundland rekent een flat fee van 4 pond voor de verzending van producten. Orders boven de 50 pond (al gauw volumineus) worden gratis geleverd, schrijft The Telegraph. Volgens ceo Jim McCarth zet Poundland ‘een eerste belangrijke stap in het toegankelijker maken van verbazingwekkende prijzen’.

Action, Big Bazar, Primark
Poundland spreekt sinds zijn oprichting in 1990 koopjesjagers aan, die in de winkel worden verrast door wat ze allemaal tegenkomen voor weinig. In ons land mikken ketens als Action, Euroland en Big Bazar (Blokker Holding) ook op deze groep van ‘schatzoekers’, net als de internationale kledingverkoper Primark. Deze ketens verkopen allemaal niet online en zeggen ook geen concrete plannen te hebben in die richting.

99p Stores
Poundland, in zijn laatste boekjaar goed voor ruim een miljard pond omzet, heeft een kleine zeshonderd winkels in Groot-Brittannië en Ierland. Daar komen binnenkort een paar honderd winkels bij als de mededingingsautoriteiten definitief akkoord gaan met de overname van concurrent 99p Stores. Die keten verkoopt overigens nog niet online.