Twinkle | Digital Commerce

House of Eléonore ook online van start

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

Het nieuwe Nederlandse juwelenhuis House of Eléonore heeft zijn website in de lucht gebracht. Oorbellen, armbanden, ringen en andere sieraden van duizenden euro’s zijn te koop op Houseofeleonore.com.


House of Eléonore werd afgelopen maandagavond officieel gelanceerd in het Scheepsvaartmuseum in Amsterdam. De daar gepresenteerde ready to wear collectie ‘Paradise’ is inmiddels ook te vinden op de website. De komende weken komen er nog features en content bij.

Bernd Damme en Royal Asscher
De startup is een initiatief van Bernd Damme, die zijn online zonnebrillenwinkel Eye-wear.nl verkocht en kopje onder ging met modelabel Pelliano. De jonge ondernemer heeft de nieuwe juwelier opgezet met Royal Asscher, het bekende Amsterdamse familiebedrijf in diamanten. In een Kickstarter-campagne werd dit voorjaar ruim vijftigduizend euro opgehaald.

'Barrière breken'
Damme zegt drempels te willen verlagen met zijn startup: ‘Via de website kunnen consumenten bijvoorbeeld 24/7 informatie krijgen, een juweel naar keuze samenstellen of kiezen uit de Ready to Wear collectie. De barrière rondom diamanten en juwelen wil ik breken.’

Vakmanschap, innovatie en duurzaamheid
‘We combineren vakmanschap – gemaakt in Nederland – met de laatste technologische innovaties, zoals 3D-printing’, zei Damme eerder over het concept tegen Twinkle. Een deel van de collectie kan straks worden gepersonaliseerd. Duurzaamheid is een andere peiler: ‘Het goud voor de sieraden is afkomstig uit Peru. Samen met Max Havelaar steunen we daar een project om te investeren in de lokale gemeenschap en te zorgen dat de arbeidsomstandigheden verbeteren en er verantwoordelijk wordt omgegaan met de natuur.’

Offline en internationale ambities
In het voorjaar van 2016 wil House of Eléonore een concept store openen in Amsterdam. Behalve als winkel moet die gaan fungeren als een ‘creatief platform’, dat plaats moet bieden aan exposities, optredens, lezingen en exclusieve feestjes. Damme heeft ook internationale ambities met zijn juwelenhuis.