Twinkle | Digital Commerce

Deli XL trekt zich terug uit online zorgwinkels

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Deli XL heeft zich teruggetrokken uit Verscentrum Nederland, aanbieder van verschillende online boodschappenconcepten voor de zorgmarkt. De aandelen zijn overgedragen aan familiebedrijf Boon Beheer, dat al betrokken was.

Tweeënhalf jaar geleden zetten Deli XL en Boon Beheer samen Zorgboodschap.nl in de markt. ‘Dé online supermarkt voor de zorg’ werd vorig jaar ondergebracht in het nieuwe Verscentrum Nederland, met nog drie nieuwe concepten: Thuisboodschap, Uw Kruidenier en ’t Gruttertje. Met deze labels worden zowel de intramurele (verpleeghuizen, instellingen e.d.) als de extramurele (woongroepen, aanleunwoningen e.d.) zorgmarkt bediend.

B2c-benadering
‘Op het gebied van eten en drinken is een duidelijke kanteling merkbaar naar kleinere woongroepen en meer autonomie van de cliënt. Dit vraagt om een b2c- in plaats van een b2b-benadering’, verklaarde Deli XL vorig jaar in een bericht over de zorgconcepten. Algemeen directeur Dick Slootweg wees op de steeds sterker wordende grensvervaging tussen foodservice en retail. Deli XL wilde daar op inspelen.

Heroverweging
Iets meer dan een jaar later trekt Deli XL, onderdeel van het Zuid-Afrikaanse Bidvest, zich om strategische redenen terug uit Verscentrum Nederland. De Levensmiddelenkrant schrijft dat de groothandel zich wil concentreren op horecaconcepten voor de professionele keuken. Boon Beheer, eigenaar van MCD Supermarkten, heeft nu de meerderheid van Verscentrum Nederland in handen.