Twinkle | Digital Commerce

Deli XL komt met nieuwe online boodschappendiensten

2017-05-27
180101
  • 1:39

Deli XL heeft drie nieuwe boodschappenconcepten ontwikkeld voor de zorgmarkt: Thuisboodschap, Uw Kruidenier en ’t Gruttertje. De veranderingen in de zorg vragen volgens de groothandel om een b2c-benadering: ‘Foodservice en retail komen samen.’

Begin vorig jaar lanceerde Deli XL samen met Boon Beheer al Zorgboodschap.nl, ‘dé online supermarkt voor de zorg’. De site biedt primair een oplossing voor inkopers van woongroepen, die desgewenst worden bijgestaan door een culinair adviseur en diëtiste. Op de site is onder andere een groot assortiment aan kant en klare maaltijden te koop. Orders voor 11.00 uur ’s ochtends worden de volgende dag geleverd door een eigen bezorgdienst.

VersCentrumNederland
Zorgboodschap zal samen met de nog te lanceren spin-offs Thuisboodschap, Uw Kruidenier en ’t Gruttertje worden ondergebracht in de nieuwe BV VersCentrumNederland (VCN). Samen moeten de vier concepten voorzien in ‘een totaaloplossing voor eten en drinken in de zorgmarkt’. Die is aan grote veranderingen onderhevig, aldus Deli XL in een persbericht: ‘Het verplaatsen van verantwoordelijkheden naar de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, de extramuralisering, alsmede een veranderende cliëntenkring, vragen andere oplossingen van de huidige leveranciers aan de zorgmarkt. Op het gebied van eten en drinken is een duidelijke kanteling merkbaar naar kleinere woongroepen en meer autonomie van de cliënt. Dit vraagt om een b2c in plaats van een b2b benadering.'

Volgens algemeen directeur Dick Slootweg is sprake van een steeds sterker wordende grensvervaging tussen foodservice en retail, waar Deli XL op inspeelt. Met de nieuwe concepten bedient het bedrijf niet alleen patiënten in zorginstellingen (intramuraal), maar ook patiënten die thuis zijn (extramuraal).

Vers24/7
Deli XL is onderdeel van de Zuid-Afrikaanse Bidvest Group. De groothandel lanceerde ruim twee jaar geleden een webwinkel voor zakelijke bestellers, waarin voor honderden miljoenen per jaar wordt besteld. Daarna breidde Deli XL zijn e-commerce activiteiten stapsgewijs uit, om te beginnen met de virtuele versmarkt Vers24/7. Op Vers247.nl kunnen versspecialisten hun eigen producten aanbieden. Deli XL regelt de promotie, distributie en administratie, in ruil voor een percentage van de omzet.