Twinkle | Digital Commerce

StyleLounge breidt met groeigeld uit naar vijf nieuwe landen

2017-11-09
180101
  • 1:03

StyleLounge, een zoekmachine voor mode, heeft een investering van 2,3 miljoen euro ontvangen. Onder de geldschieters zijn Axivate Capital, eigenaar van Neckermann.com, en Felix Jahn, oprichter van Home24.

StyleLounge is een affiliateplatform waarop consumenten kledingstukken vinden van ruim honderd aangesloten webwinkels. De website vergelijkt de prijzen van een product in verschillende (internationale) shops, ook op basis van verzendkosten, retourkosten en kortingen. Zo vindt de consument de beste prijs voor een artikel, is de gedachte.

Cpc
Naast prijsvergelijking, controleert de verzamelsite ook de beschikbaarheid van een item in de aangesloten webwinkels. StyleLounge haalt zijn inkomsten uit een cost per click (cpc)-programma.

Vijf nieuwe landen
Het bedrijf is momenteel actief in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Door de nieuwe investeringen kan StyleLounge verder uitbreiden in Europa. Voor het einde van dit jaar moeten vijf nieuwe landen aan de lijst zijn toegevoegd.

Bulls & Birds, JeansOnline en Label54
Axivate Capital zag drie van zijn eerdere investeringen vorig jaar kopje onder gaan. Bulls & Birds, JeansOnline en Label54 gingen in december failliet. De investeerder blies in 2012 nieuw leven in Neckermann.com, waarna het anderhalf jaar later opnieuw op de fles ging. Een snelle doorstart volgde.