Twinkle | Digital Commerce

Deutsche Post zet in op Britse markt, koopt UK Mail

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Deutsche Post heeft zijn Britse branchegenoot UK Mail overgenomen. De overnameprooi is vooral interessant vanwege zijn netwerk en klantenbestand. Die helpen Deutsche Post om dichterbij zijn doel als mondiaal marktleider te komen.

UK Mail is niet de grootste post- en pakketpartij in Groot-Brittannië. Dat is Royal Mail. De directe concurrent komt voor 243 miljoen pond in Duitse handen,dat is omgerekend 282 miljoen euro.

Focus connect grow
Met de overname wil Deutsche Post een sterke positie op de Britse markt krijgen, naast een steeds grotere plek op de Duitse en Franse markt. Het bedrijf liet in 2014 weten dat het streeft naar mondiaal marktleiderschap, met een strategie onder de naam ‘Focus. Connect. Grow’.

Knowhow exporteren
In een lijst met geselecteerde markten wil het Duitse bedrijf minimaal een lokale top 3 positie verwerven. ‘De in Duitsland opgebouwde marktleidende knowhow in de pakketsector zal daarbij stap voor stap naar andere markten geëxporteerd worden’, aldus Deutsche Post DHL twee jaar geleden, ‘zowel naar landen binnen Europa als naar Azië en het Amerikaanse continent’.