Twinkle | Digital Commerce

Domino’s Pizza : helft online orders via mobiel in Benelux

2017-11-08
180101
  • 1:27

De helft van de online bestellingen bij Domina’s Pizza in de Benelux wordt gedaan op mobiele apparaten. De nummer 46 van de Twinkle100 spreekt van recordomzetten in ons land. De uitrol van een gps-tracker moet ‘substantieel bijdragen' aan verdere groei.

Domino’s Pizza Enterprises Limited, de moederorganisatie van Domino’s Pizza Nederland, heeft vandaag jaarcijfers bekend gemaakt. Door technologische ontwikkelingen, innovatieve marketing en nieuwe vestigingen werd volgens het Australische concern een omzetgroeirecord gekoppeld aan een winst van 64 miljoen dollar.

60 procent omzet digitaal
Ook ons land laat ‘sterke groeicijfers’ zien, rapporteert de Nederlandse tak, zonder die te specificeren. Er werden 23 nieuwe vestigingen geopend in ons land en ook de gemiddelde omzet per filiaal nam toe. Ruim 60 procent van de inkomsten komt digitaal binnen.

Mobiele app
Van de online orders in de hele Benelux wordt de helft geplaatst op mobiele apparaten. Onlangs vernieuwde Domino’s zijn mobiele applicatie, die daarmee ook geschikt werd gemaakt voor de Apple Watch. In Groot-Brittannië is Domino's app al verantwoordelijk voor de meerderheid van de online orders.

Pizza Tracker
De app (iOS) is onder andere voorzien van een ‘live Pizza Tracker’, waarmee bestellers de warme deegschijven kunnen volgen. Deze functionaliteit moet voor een belangrijk deel bijdragen aan Domino’s verdere groei in ons land, net als het recentelijk gelanceerde store rating systeem. Voor de komende maanden staat de lancering van een vernieuwde responsive website op de rol, laat het bedrijf weten. Wie pizza's wil bestellen op Dominos.nl, wordt overigens naar een aparte omgeving (Internetorder.dominos.nl) geleid.

Lees ook: