Twinkle | Digital Commerce

Domino’s komt met gps-systeem voor bezorgers

2017-05-27
180101
  • 1:14

Domino’s heeft in Australië zijn pizzabezorgers uitgerust met gps-trackers. Klanten in dit testland kunnen hun online bestelde order van restaurant tot voordeur volgen via deze technologie. Het volgsysteem zou voor een vermindering van het aantal ongelukken zorgen.

Domino’s Pizza Enterprises, dat onder andere in Nederland aanwezig is, zegt in een persbericht de ‘take away industrie op te schudden’ met zijn nieuwe technologie. Het afhaalmaaltijdenbedrijf zou geïnspireerd zijn door Uber, dat zijn taxi’s al met een volgsysteem heeft uitgerust.

Veiliger rijden
In vijftig plaatsen in Australië konden klanten hun pizza de afgelopen maanden al volgen. Omdat bezorgers weten dat ze gevolgd worden, rijden zij veiliger van deur tot deur, denkt Domino’s. De keten meldt dat in de achttien maanden van de test het aantal verkeersongevallen met de bezorgers met 50 procent is verminderd. Op 1 juli wordt de gps-tracker Domino's' norm in heel Australië en Nieuw Zeeland.

Oude technologie
Waar Domino’s vernieuwend is aan de andere kant van de wereld, loopt het bedrijf achter in zijn technologie in Nederland. Thuisbezorgd.nl introduceerde in 2009 al een Food Tracker die zijn aangesloten restaurants naar keuze kunnen gebruiken. Als de bezorger bij het restaurant vertrekt, ontvangt de besteller standaard een sms met een geactualiseerde prognose. De Food Tracker is inmiddels ook beschikbaar in de Android- en iOS-app van Thuisbezorgd.nl.

Het is nog onbekend wanneer Domino’s zijn gps-tracker ook in Nederland introduceert.