Twinkle | Digital Commerce

Babywinkel Windeln.de koopt Spaanse concurrent

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:53

De Duitse webwinkel voor luiers en babyartikelen Windeln.de heeft zijn Spaanse concurrent Bebitus overgenomen. Daarmee kan Windeln.de eenvoudiger uitbreiden naar de zuidelijke landen Spanje, Portugal en Frankrijk.

Windeln.de was al aanwezig in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en heeft nu ook een Italiaanse, Spaanse en Belgische website op de planning staan. Door de aanschaf van online babywinkel Feedo kon Windeln ook al uitbreiden naar Tsjechië, Slowakije en Polen.

Windeln in Nederland
Zo timmert de luierwebwinkel aan de weg om overal in Europa voet aan de grond te krijgen. Tot nu toe is er geen Nederlandse variant van Windeln; Windeln.nl is vorig jaar al geclaimd door Babymarkt.de. Dit lijkt een defensieve zet van de concurrent  te zijn.

Bebitus
Bebitus behoudt zijn eigen merknaam en zal onafhankelijk blijven opereren vanuit Barcelona, meldt het Duitse Internet World. Het bedrijf draaide vorig jaar een omzet van 7 miljoen euro. Voor het lopende boekjaar verwacht Bebitus de omzet ruim te verdubbelen naar 15 miljoen euro.