Twinkle | Digital Commerce

Target biedt aankomende studenten woonstijladvies in app

2017-05-27
180101
  • 1:10

Target heeft een mobiele applicatie ontwikkeld voor scholieren die na de zomer op kamers gaan. Zij kunnen hun nieuwe woning alvast op hun telefoon inrichten dankzij een gepersonaliseerd productaanbod van de webwinkel.

De ‘Made For U College Styler’, zoals de app heet, laat aanstaande studenten een quiz invullen om hun smaak te bepalen. Vragen als ‘op welke plek ben je het gelukkigst?’ en ‘hoe eet jij je ontbijt?’ komen aan bod. Ook analyseert de app de profielen van de gebruiker op social media om een indruk te krijgen van zijn persoonlijkheid, aldus Mobile Commerce Daily.

Persoonlijke stijl
Aan de hand van deze informatie vormt Target een persoonlijk gestylede kamer in de app, waarvan de gebruiker de producten online kan aanschaffen:

Delen met de kamergenoot
Een belangrijke feature is de mogelijkheid om een kamergenoot uit te nodigen voor een stijlanalyse. Target matcht de twee uitkomst vervolgens en komt met één gezamenlijke inrichting. Ook geeft de keten tips aan sloddervossen om hun kamer opgeruimd te houden.

In a Snap
Target’s back to school-campagne werd vorig jaar versterkt door een productherkenningsapp met de naam ‘In a Snap’. Scholieren en hun ouders konden de producten uit onder andere folders scannen, om op de mobiele telefoon of tablet meer informatie over het artikel te lezen of direct te kopen.