Twinkle | Digital Commerce

HelloFresh lanceert mobiele app

2017-05-27
180101
  • 1:18

HelloFresh heeft een mobiele applicatie gelanceerd, waarin maaltijdboxen kunnen worden besteld. De app is beschikbaar gekomen voor Apple's besturingssysteem iOS, in het Nederlands, Duits en Engels. De app is ook te gebruiken op de Apple Watch.

'Wij hebben goed nieuws. 'Vanaf nu is koken nog gemakkelijker geworden met onze HelloFresh-app voor iPhone, iPad en Apple Watch’, mailt Maartje Frederiks vanochtend aan Nederlandse klanten. ‘Zorg dat je de laatste versie van iOS hebt gedownload en je kunt direct aan de slag.’

Maaltijdboxen bestellen
Via de mobiele app, binnenkort ook beschikbaar voor Android-toestellen (‘nog heel even geduld’), kunnen klanten van HelloFresh nieuwe maaltijdboxen bestellen en hun persoonlijke account beheren. In de app zijn alle recepten vanaf het begin van dit jaar beschikbaar. De bereidingswijze wordt stap voor stap uitgelegd aan de hand van foto’s. Een in-app kookwekker moet overkoken of aanbranden voorkomen.

Kwart miljard euro omzet
HelloFresh timmert hard aan de weg: het bedrijf bezorgde in de eerste drie maanden van dit jaar 7,5 miljoen maaltijden, vijf keer zoveel als een jaar eerder. Het aantal abonnees nam nog sterker toe. HelloFresh stevent af op een jaaromzet van al gauw een kwart miljard euro.

HelloFresh in Nederland
HelloFresh biedt een flexibel lidmaatschap waarmee klanten wekelijks een doos met boodschappen voor drie of vijf maaltijden ontvangen. Enkele maanden na de oprichting in Duitsland werd HelloFresh begin 2012 geïntroduceerd in Nederland, een belangrijke markt voor het bedrijf. Sinds begin dit jaar is de startup ook in België actief.