Twinkle | Digital Commerce

Klarna en AfterPay lanceren eigen betaalapp

2017-05-28
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Gebruikers van Klarna en AfterPay kunnen voortaan één overzicht van hun openstaande betalingen raadplegen. Beide achteraf-betaaldiensten hebben een eigen mobiele applicatie gelanceerd, waarin consumenten hun facturen gelijk kunnen betalen.

Beide apps zijn gratis beschikbaar voor Android en iOS. Kopers hoeven niet langer te zoeken naar losse achterafbetalingen in hun mailbox, maar krijgen in één oogopslag hun betaalhistorie en te betalen rekeningen met verloopdatum te zien.

Stimulans voor conversie
'Door de Klarna App aan te bieden kunnen online verkopers hun klanten voorzien van de ultieme aankoopervaring. Hierdoor komen zij eerder terug en gaat de conversie omhoog', verklaart Klarna-managing director Robert Bueninck. 'Doordat klanten op elk moment een overzicht van al hun aankopen kunnen inzien en bovendien een notificatie ontvangen wanneer een betaaldatum nadert, wordt online winkelen gemakkelijker en daarmee plezieriger.'

Snelste groeier
Steeds meer Nederlanders maken gebruik van achteraf betalen bij een online bestelling. Uit de meest recente E-commerce Payment Monitor bleek dat AfterPay met een groeicijfer van 49 procent het snelst toeneemt aan populariteit onder consumenten.