Twinkle | Digital Commerce

Zalando vernieuwt mobiele app

2017-05-27
180101
  • 0:59

Zalando heeft een update van zijn mobiele applicatie uitgebracht. Daarmee moet ze toegankelijker en inspirerender worden. De app biedt grotere, betere foto’s en nieuwe manieren om het assortiment te bekijken, waaronder een swipe-optie.

De app-update is doorgevoerd voor Apple’s iOS, nog niet voor Android of Windows. Ook Nederlandse iPhone- en iPad-bezitters kunnen gebruik maken van de bij Zalando in huis ontwikkelde nieuwe mogelijkheden.

App only collecties
Behalve meer beeld en een betere catalogusontsluiting biedt de app voortaan dagelijkse ‘fashion updates rechtstreeks uit modeland’ en de mogelijkheid favoriete merken te volgen. Ook zijn er speciale collecties die alleen in Zalando’s app te koop zijn.

Geweldig jaar
Zalando sloot 2015 af met een omzet van iets minder dan 3 miljard euro, ongeveer een derde meer dan in 2014. Het was een 'geweldig jaar', volgens bestuurder Ruben Ritter. ‘In ons eerste jaar als beursgenoteerd bedrijf hebben we een significante groei kunnen realiseren, hebben we langetermijninvesteringen gedaan en duidelijk winst gemaakt. Dit zullen we ook aankomend jaar vasthouden’.
 
Lees ook: Zalando koppelt Instagram-foto’s klanten aan producten (23 oktober 2015)