Twinkle | Digital Commerce

Elektronicashop Ao.com wil in Nederland openen

2017-05-27
180101
  • 1:09

De Britse elektronicawebwinkel Ao.com wil uitbreiden op het Europese vasteland. Volgende stop: Nederland of Oostenrijk. ‘Nederland ligt geografisch zeer gunstig voor ons’, aldus de potentiële Coolblue-concurrent.

Ao.com (‘Appliances Online’) zette vorig jaar de eerste stap buiten thuismarkt Groot-Brittannië en Ierland. De webwinkel opende in Duitsland en bouwde net over onze grens een logistiek centrum van waaruit het bedrijf ook in de toekomst aan ons land kan leveren.

Nederland of Oostenrijk
Deze toekomst lijkt sneller te komen dan gedacht. Ao.com is van plan om volgend jaar de volgende Europese markt te betreden. Nederland staat hoog op het verlanglijstje, net als Oostenrijk. Nederland ligt volgens oprichter John Roberts geografisch gunstiger, Oostenrijk heeft de taal mee.

Nieuwe concurrentie voor Coolblue
‘We willen de beste elektronicaretailer in Europa worden’, aldus Roberts volgens The Telegraph. Dat wordt in ons land nog een klus, aangezien concurrent Coolblue hier online marktleider is in elektronica. De nummer 4 van de Twinkle100 noteerde vorig jaar met een groei van 45 procent een omzet van 360 miljoen euro.

Marktleider worden
Roberts wil graag dat Ao.com in alle landen marktleider in elektronica wordt, omdat deze volgens hem de komende tien jaar minstens een derde van de markt in handen krijgt. In Groot-Brittannië heeft Ao.com momenteel een aandeel van 24 procent. Het bedrijf wordt geschat op 1,2 miljard pond (1,7 miljard euro).