Twinkle | Digital Commerce

’83 procent van pakketten in 2021 werd binnen 24 uur bezorgd’

2022-02-28
1000562
  • 0:57

Ruim 4 op de 5 pakketten werd vorig jaar binnen een dag geleverd. Ondertussen neemt de vraag naar same day delivery toe, blijkt uit cijfers van Sendcloud.

Volgens het verzendplatform valt uit de cijfers te concluderen dat pakketbezorger geen moeite hebben gehad met de terugkerende pakketdrukte. Zo werd de drukte meer verspreid in januari, maart, november en december. De gemiddelde levertijd van een pakket lag in 2021 op 1,3 dag. Volgens Sendcloud een goed resultaat, omdat niet voor elke bestelling een levertijd van 1 dag geldt.

Uit de cijfers blijkt verder een stijging in de vraag naar bezorging op dezelfde dag. Zo verwacht 58 procent van de Nederlandse consumenten dat levering op dezelfde dag mogelijk is als een bestelling voor 12:00 wordt gedaan. ‘Onze verwachting is dat de vraag naar same day delivery en groene bezorgopties in 2022 verder toenemen. Het is dan ook een uitkomst voor webwinkels om in te spelen op de vraag naar flexibele bezorging door meer opties aan te bieden’, stelt ceo Rob van den Heuvel van Sendcloud.