Twinkle | Digital Commerce

Beate Uhse start erotische all you can watch dienst

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:29

Beate Uhse, de holding van Pabo.nl en Christine le Duc, komt met een erotisch all you can watch abonnement. De dienst, die in september van start gaat, heeft de weinig verhullende werktitel ‘Sexflix’ gekregen.

Voor minder dan tien euro per maand abonneren liefhebbers zich straks op de dienst. Zij kunnen dan onbeperkt erotische films kijken. 'De vraag naar kwalitatief goede erotische films via internet neemt al jaren toe’, zegt Serge van Hooft, topman van Beate Uhse, volgens het ANP. ‘Maar wie op internet zoekt komt terecht in een doolhof van amateuristische rotzooi, dubieuze sites en abonnementen waar je niet meer vanaf komt.’

Registreren van naam
Of Sexflix ook echt de naam wordt van de dienst, is nog onduidelijk. Van Hooft geeft aan dat hij nog andere namen in gedachte heeft. 'Het merk Sexflix registreren in Europa kon niet omdat er 'sex' in de naam zit. We hebben sowieso meerdere domeinen geregistreerd. Sexflix.nl was ook al niet meer beschikbaar.’

Betalen voor erotiek
Beate Uhse heeft een ruim aanbod films in het bestand waarvoor consumenten volgens Van Hooft best willen betalen. De service is beschikbaar voor de tv, desktop, tablet en smartphone. Het is niet duidelijk of de dienst ook gekoppeld wordt aan de producten in de webwinkels van de holding, Pabo.nl en Christineleduc.nl.

Omzet weer in de lift
De online omzet van Beate Uhse zit sinds het eerste kwartaal van dit jaar weer in de lift na een jaar van stagnatie. De totale verkoop op afstand kwam uit op 16,78 miljoen euro, een fractie minder dan vorig jaar (16,82 miljoen euro). Beate Uhse kampte lange tijd met de naweeën van de implementatie van een nieuw e-commerce platform. Nu zijn die moeilijkheden achter de rug.