Twinkle | Digital Commerce

Helpling naar UK door overname concurrent

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

De Berlijnse schoonmaakstartup Helpling heeft een grote Britse concurrent overgenomen. Met de koop van Hassle.com is er weer een nieuwe markt toegevoegd aan de Helpling-familie. Het eenjarige bedrijf is al live in twaalf landen, op vijf continenten.

Hassle.com is volgens Techcrunch overgenomen voor een bedrag tussen de 25 tot 40 miljoen dollar. Helpling, sinds een jaar ook in Nederland, ontving in maart nog een investering van 45 miljoen dollar, na eerder al 17 miljoen dollar aan groeigeld te hebben gehad. Daarmee kan het bedrijf snel verder uitbreiden.

Springplank
Hassle.com is van ongeveer dezelfde grootte als Helpling en is naast in Groot-Brittannië aanwezig in Ierland en Frankrijk. Helpling kan zijn nieuwste aanwinst als springplank voor de UK gebruiken. Het land behoorde nog niet tot het portfolio van de startup.

Eén jaar in Nederland
Helpling vierde onlangs zijn eerste Nederlandse verjaardag. Het bedrijf verbindt consumenten online met een (gekeurde) schoonmaker, die voor 14,90 euro per uur het huis komt reinigen. Co-founder Hidde Rensink zei vorige week dat een nieuwe Helpling-dienst voor klusjesmannen, babysitters en tuinmannen op de wensenlijst staat.