Twinkle | Digital Commerce

Retailers wil samen met concurrenten strijden tegen Amazon

2017-11-08
180101
  • 0:57

Johann Rupert, bestuursvoorzitter van luxeholding Richemont, heeft zijn concurrenten Kering en Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) uitgenodigd om toe te treden tot het nieuwe e-commerce bedrijf Yoox Net-a-porter Group. Zo kunnen zij Amazon het hoofd bieden.

De bedrijven Yoox en Net-a-porter kondigden in maart een fusie aan. De nieuwe onderneming opereert deels onder de vleugels van Richemont. Rupert heeft zijn concurrenten in luxemerken nu uitgenodigd om zich te verzamelen onder dit e-commerce dak.

Niet groot genoeg
‘We zijn afzonderlijk allemaal niet groot genoeg om in e-commerce de sterkste te kunnen zijn’, zegt Rupert tegen de Financial Times. Door zich te verenigen, kunnen de partijen in luxegoederen zich wapenen tegen grote concurrent Amazon, is Rupert’s idee.

Groep
Of Kering en LVMH op de uitnodiging in zullen gaan, is onbekend. Yoox en Net-a-porter worden vanaf september één bedrijf met een omzet van 1,4 miljard dollar. Federico Marchetti, oprichter van Yoox, gaat de nieuwe groep leiden. Natalie Massenet, oprichter van Net-a-porter.com, neemt tevens in het bestuur plaats.