Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon vraagt particulieren voor pakketbezorging in VS’

2017-05-27
180101
  • 1:16

Amazon wil particulieren inzetten voor het bezorgen van online bestelde artikelen in de Verenigde Staten. Hiervoor ontwikkelt de retailer een mobiele applicatie, zeggen bronnen van The Wall Street Journal. On My Way, zou de dienst zonder startdatum heten.

Amazon wil zelf niets loslaten over On My Way, maar gesprekken tussen de Amerikaanse krant en personen binnen het bedrijf wijzen op een serieuze poging om bezorgen goedkoper te maken.

In fysieke winkels
Amerikaanse consumenten kunnen zich volgens de geruchten straks aanmelden voor pakketbezorging in de buurt. Ze halen de pakketten op in aangesloten fysieke winkels, bij wie Amazon ruimte huurt óf een fee per pakket betaalt.

Werkbaar
De nieuwe dienst kan de kosten voor pakketbezorging bij Amazon helpen verminderen. De retailer zag deze kosten vorig jaar met 31 procent stijgen, veel meer dan de omzetgroei van 20 procent in 2014. Of de consumentenkoeriersdienst werkbaar is voor een gigant als Amazon, moet blijken. Het bedrijf verstuurt dagelijks gemiddeld 3,5 miljoen pakketten in de Verenigde Staten. Daar zijn een hoop personen voor nodig. Ook is het volgens The Wall Street Journal onduidelijk wie verantwoordelijk is voor beschadigde of zoekgeraakte pakketten.

Same day delivery
Amazon maakt in de VS werk van same day delivery met Prime Now. Voor Prime-leden is deze dienst sinds een maand gratis. Ook voegde Amazon verswaren en maaltijdbestellingen toe aan Prime Now op Manhattan. Abonnees kunnen die daar binnen een uur in huis hebben.