Twinkle | Digital Commerce

Amazon stunt met dagaanbiedingen in koopjesbus

2017-11-08
180101
  • 1:02

Amazon heeft een nieuwe manier gevonden om Amerikaanse consumenten offline te bereiken. De pure player rijdt in Seattle rond in een ‘koopjesbus’ met dagaanbiedingen die mobiel besteld kunnen worden.

De Treasure Truck, zoals de bus heet, bevat dagelijks nieuwe aanbiedingen die 24 uur geldig zijn. De kortingen lopen uiteen van 50 procent voor een keukenmes tot 79 procent voor een opblaasbare kano. Dit is een greep uit de producten die op Amazon’s eerste testdag op 27 juni te koop zijn.

Mobiel bestellen
Consumenten kunnen in de Amazon-app een product uit de truck bestellen en aangeven waar in de stad zij deze willen ophalen. Amazon geeft aan op welk tijdstip de bus op die locatie is. Ook kun je ter plekke een artikel kopen.

Alle soorten producten
Volgens Techcrunch zit er geen lijn in de producten die in de Treasure Truck worden aangeboden. Amazon geeft aan dat zowel luxeartikelen als producten die dagelijks worden gebruikt in aanmerking komen voor de truck. De bus rijdt als pilot in thuishaven Seattle. De retailreus heeft nog niet bekendgemaakt of andere steden daarna ook een Treasure Truck krijgen.