Twinkle | Digital Commerce

Alibaba wil internationale orders binnen drie dagen bezorgen

2017-05-27
180101
  • 1:11

Alibaba heeft als doel om alle internationale bestellingen op zijn websites binnen drie dagen bij de klant thuis te krijgen. Het bedrijf achter zijn bezorgnetwerk, Cainiao, zegt dit binnen vijf tot acht jaar te kunnen realiseren.

Waar een Nederlander nu nog weken moet wachten op zijn online order uit China, heeft hij het over enkele jaren binnen 72 uur in huis. Het wordt mogelijk gemaakt door Cainiao, het bedrijf achter het bezorgnetwerk dat Alibaba twee jaar geleden samen met logistieke partners heeft opgezet om pakketjes binnen 24 uur in heel China te bezorgen.

34 Chinese steden in 24 uur
Momenteel levert Cainiao, waarin Alibaba een aandeel van 48 procent heeft, al binnen 24 uur in 34 Chinese steden. Dat moeten er eind dit jaar vijftig zijn, schrijft Internet Retailer. Cainiao maakt gebruik van duizenden logistieke diensten in het land, dc’s in twaalf steden en service centra in 1.200 dorpen. Ook bezorgt het bedrijf in 217 ‘internationale landen en gebieden’.

Samenwerken
Om internationale levering gemakkelijker te maken wil Cainiao samenwerken met lokale pakketbedrijven. Ook opende het al magazijnen in de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Australië.

Grote ambities
De bezorgambities van Alibaba zijn zeer groot; het bedrijf meldde in 2014 jaarlijks zo'n 4,3 miljard pakketten via alléén UPS internationaal te versturen. Dit aantal groeit met de jaren alleen maar.