Twinkle | Digital Commerce

Komst Alibaba naar Europa stap(je) dichterbij

2018-08-06
1000562
  • 0:57

In mei gaf de Chinese e-tailer Alibaba aan dat het in Luik een geschikte logistieke hub ziet. Nu is die hub een stap dichterbij.

4PX Express, een onderaanneming van Alibaba, heeft namelijk een vestiging in de Belgische stad geopend, dat meldt de Belgische krant L'Echo. Het bedrijf is gespecialiseerd in logistieke diensten en fulfilment voor cross border e-commerce partijen. Volgens de krant staat in de oprichtingsakte van 4PX Express dat het bedrijf expliciet orders zal verwerken voor Alibaba.

Cainiao

Eerder werd al bekend dat Alibaba's logistieke tak Cainiao zijn hoofdkantoor voor logistieke ondersteuning in Europa in Luik wil plaatsen. Een principeakkoord is hier al voor getekend. Het bedrijf heeft al een kantoor op de Luikse luchthaven. In juli spraken Alibaba's ceo Jack Ma en de Belgische premier Charles Michel al met elkaar over de komst van de logistieke hub in Luik. Over de uitkomst van dat gesprek is niet veel duidelijk.

De komst van Alibaba naar Europa moet op korte termijn voor honderden extra banen zorgen. Op de lange termijn zou dit aantal groeien naar meer dan duizend.