Twinkle | Digital Commerce

Walmart investeert in Chinees logistiek platform

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:56

Walmart steekt een flinke som geld in het Chinese logistiek platform New Dada om boodschappen thuis te bezorgen bij Chinese klanten. De grootste retailer wereldwijd start een pilot met het platform en twintig Walmart-filialen die binnen twee uur thuisbezorgen.

Wanneer de proef succesvol blijkt, is het waarschijnlijk dat dit concept op grote schaal in gebruik genomen wordt in China. Walmart heeft 426 filialen in 170 Chinese steden, New Dada heeft 25 miljoen gebruikers. Onlangs vergrootte Walmart zijn aandeel in JD.com, een grote Chinese e-commerce speler. Walmart laat zijn consumenten binnenkort in de JD-app Daojia Dada boodschappen bestellen, die via New Dada bezorgd worden.

Verdeeldheid
In China bestaat een aanzienlijke kloof tussen steden en het platteland. De Chinese concurrent Alibaba werkt daarom aan een logistiek netwerk om ook consumenten van het Chinese platteland te bereiken. Walmart wil na de huidige pilot uiteindelijk realiseren dat iedere gebruiker van de JD-app zijn boodschappen binnen twee uur in huis heeft.