Twinkle | Digital Commerce

Alibaba verkoopt Amerikaanse dochter 11Main.com

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:54

Ongeveer een jaar na lancering verkoopt Alibaba zijn Amerikaanse webwinkel 11Main.com. Online marktplaats OpenSky is de gelukkige. 11Main.com werd door analisten gezien als Alibaba’s proeftuin voor verkoop in de Verenigde Staten.

Het management van 11Main.com komt te werken op het kantoor van OpenSky. De website blijft wel als zelfstandig platform functioneren. Alibaba heeft ondertussen een belang van 37,6 procent genomen in OpenSky, waardoor het toch zijdelings betrokken blijft bij zijn enige Amerikaanse dochter.

Geen steun
Volgens ingewijden kreeg 11Main.com weinig steun vanuit Alibaba’s hoofdkantoor in China, waardoor het moeilijk kon groeien op Amerikaanse bodem. Het bedrijf had naar eigen zeggen een ‘robuust marketingplan’, maar dit bleek niet genoeg, zo schrijft The Wall Street Journal.

Tmall Global
Alibaba liet in november weten meer belangstelling te hebben in het koppelen van internationale verkopers aan Chinese consumenten. Tmall Global is een platform waarop dit gebeurt. In Nederland maakt onder andere woonwebwinkel Flinders gebruik van dit opstapje naar de Chinese markt.