Twinkle | Digital Commerce

Nu ook kleding te koop op Yelp

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:58

Amerikaanse webshoppers kunnen voortaan kleding aanschaffen bij Yelp, groot geworden als review-plaftorm. Het aanbod van meer dan tweehonderd lokale boetieks is vanaf vandaag op de site te bestellen. Eind dit jaar moeten het er duizenden zijn.

De kledingverkoop op Yelp.com vloeit voort uit een samenwerking die het bedrijf sloot met Shoptiques.com. Het aanbod van die site wordt feitelijk (gefaseerd) doorgezet naar Yelp (voorbeeld). Kopers kunnen de artikelen laten bezorgen of ophalen in de winkel.

Kopen en boeken
Informatieplatform Yelp wil uitgroeien tot een aankoop- en boekingsplatform. Eerder dit jaar sloot het bedrijf soortgelijke deals met partijen als Vimbly (activiteiten) GolfNow (golfuitstapjes), BloomNation (bloemen) Vagaro (wellness) en TableList (tafels in clubs). Al langer is Yelp actief in de markt voor maaltijdbestellingen.

Transacties
Vanaf vandaag bemoeit Yelp zich dus ook met de online modemarkt. Het bedrijf laat weten dat Shoptiques.com de eerste verkooppartner is in zijn shopping vertical en dat er meer zullen volgen. In het eerste kwartaal van dit jaar vonden er in totaal 1,5 miljoen transacties plaats via Yelp Platform.