Twinkle | Digital Commerce

Betalen met Amazon in mobiele apps

2017-10-05
180101
  • 1:35

Amazon zet een nieuwe stap op de online betaalmarkt met de introductie van een betaalbutton voor mobiele apps. De grootste online retailer ter wereld wil meer munt slaan uit zijn bestand van honderden miljoenen klanten.

Twee jaar geleden presenteerde het bedrijf uit Seattle de dienst Login and Pay with Amazon. Amerikaanse, Japanse, Britse en Duitse webwinkeliers kunnen klanten met een Amazon-account laagdrempelig laten inloggen en afrekenen in hun shops. Met de service, feitelijk een koppeling van het al langer bestaande Amazon Payments en Login with Amazon zouden merchants ‘miljoenen Amazon-klanten tot hun klanten maken’.

Naar mobiele site Amazon
Amazon's betaaldienst was niet geschikt voor apps, maar daar komt nu verandering in. De primeur is aan de weinig bekende boekingsservice GolfNow. Weblog Re/code schrijft dat de in-app betaalbutton shoppers leidt naar de mobiele site van Amazon, waar transacties moeten worden afgerond. Het gezaghebbende blog noemt de betaaloptie 'nowhere as smooth as Apple Pay', dat binnenkort in ons land beschikbaar lijkt te komen.

Betaalspecialisten
Amazon begeeft zich al veel langer op het online betaalvlak. Maar het wist tot op heden nooit een echte concurrent te worden van PayPal, dat los van eBay goed boert. Begin dit jaar trok Amazon nog de stekker uit zijn wallet. De digitale portemonnee was standaard geïnstalleerd in de geflopte eigen Fire Phone. PayPal-veteraan Patrick Gauthier was toen net aangetrokken om leiding te geven aan een nieuw team van betaalspecialisten.

Vertrouwen
Het blijft de vraag of webwinkeliers voor payments wel in zee willen gaan met Amazon, dat benadrukt geen inzage te hebben in specifieke transacties. Het bedrijf geeft aan dat de betaaltak los staat van de rest van het bedrijf, getuige ook het visitekaartje van Gauthier. De vice president external payments zei onlangs dat vertrouwen de basis is voor Amazon’s dienstverlening aan webwinkels. De zeer succesvolle marketplace bewijst dat het vertrouwen niet al te zeer wordt beschaamd.