Twinkle | Digital Commerce

EBay werkt aan abonnement à la Prime

2017-05-27
180101
  • 1:09

EBay komt met een veelomvattend loyaliteitsprogramma voor webshoppers. Abonnees genieten à la Amazon Prime verschillende, met name logistieke voordelen. Het programma moet in de tweede helft van dit jaar beschikbaar komen in Duitsland, waarschijnlijk onder de naam eBay+.

EBay liet zakelijke verkopers in Duitsland in maart al doorschemeren te bouwen aan een nieuw loyaliteitsprogramma. Daarover heeft de Amerikaanse e-commerce gigant nu zelf de eerste details naar buiten gebracht.

Snelle bezorging en gratis retour
Tegen de betaling van een ‘gering’ jaarbedrag  - volgens Duitse media ligt dat tussen de 15 en 25 euro - krijgen eBay-klanten bestelde producten in beginsel daags na hun order bezorgd. Na ontvangst hebben ze een maand de tijd om artikelen kosteloos te retourneren. Anders dan bij Amazon kopen abonnees de bezorging van producten niet af.

Verkopers
De abonneevoordelen gelden alleen bij webshops die zich hebben aangesloten op het nieuwe programma. Daarmee kunnen merchants zich van andere verkopers onderscheiden, ook visueel in de getoonde resultaten. Participanten krijgen verder korting op de geldende verkoopprovisies en eBay zal een deel van de kosten voor retouren voor zijn rekening nemen.

Besloten test
EBay heeft laten weten dat het programma momenteel in beslotenheid wordt getest bij onze oosterburen. Het ligt in de rede dat het bij succes ook in andere landen wordt geïntroduceerd.