Twinkle | Digital Commerce

Zalando komt retouren ophalen in uur naar keuze

2017-11-11
180101
  • 1:03

Zalando-klanten in Londen kunnen bestelde producten voortaan thuis laten ophalen als ze die niet willen houden. Daarbij kunnen ze een tijdvak van een uur selecteren. Met de service wil Zalando, dat ongeveer de helft van de verzonden producten terug krijgt, het retourneren nog makkelijker maken.

Zalando veroverde land na land met gratis bezorging en gratis retouren. Klanten hebben 100 dagen de tijd om items terug te sturen. Hoewel sommigen zich afvroegen of Zalando ooit wel winst kon maken met dat beleid, schrijft de nummer 3 van de Twinkle100 inmiddels mooie zwarte cijfers.

Myreturns
In Londen test Zalando tot 18 oktober ‘My Returns on Demand’, in samenwerking met de Britse leverancier Myreturns. Een retour wordt opgehaald in een uur naar keuze:


Gemak
Testgebruikers betalen geen vergoeding voor de nieuwe service. De vraag is of dat zo blijft bij een uitrol. Volgens Zalando past de dienst goed bij de doelstelling een best in class winkelervaring te bieden. Gemak is volgens het Duitse bedrijf een essentiële aanjager van de klanttevredenheid.
 

Lees ook: