Twinkle | Digital Commerce

AliExpress introduceert gratis retourzending in 8 landen

2019-09-12
1000562
  • 0:55

De Chinese marktplaats AliExpress start een pilot waarbij klanten in acht landen producten gratis retour kunnen sturen en hun geld terug krijgen.

Klanten in Frankrijk, Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, de Verenigde Staten, Canada en Australië zijn de eersten die van de nieuwe dienst gebruik kunnen maken.

Terugbetaling binnen drie dagen

Het gaat om producten zoals consumentenelektronica, sieraden, schoenen en cosmetica. Klanten zien op de webpagina van de producten die in aanmerking komen een 'gratis retour'-label. Ze kunnen binnen vijftien dagen nadat ze hun bestelling hebben ontvangen een verzoek doen voor geldteruggave en gratis retour sturen. Terugbetaling moet binnen drie dagen gebeuren.

Geen ondergoed

De producten dienen in ongebruikte staat te worden teruggestuurd. Producten die niet kunnen worden teruggestuurd zijn bijvoorbeeld mobiele telefoons, ondergoed, voedselwaren, aangepaste producten en items die duurder dan 1.000 dollar zijn.

Cheer Zhang, hoofd global consumer en market operation zegt in het persbericht dat AliExpress met de nieuwe service start om de koopervaring te verbeteren en klanten meer vertrouwen te geven om merken en producten te proberen.